Anloana világa
Üdv itt! Gyere és ismerkedj meg az itt élőkkel! De vigyázz! Akadnak köztük barátságtalan jószágok is...
Anloana világa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anloana világa

A fantasy rp otthona.
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Sheeba város

Go down 
SzerzőÜzenet
Mufort
NJK
Mufort

Hozzászólások száma : 65
Age : 100
Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.

Karakter kép
Foglalkozás:

Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitimeHétf. Jan. 09, 2012 2:04 am

Sheeba városa

A mágusok paradicsoma. Itt oktatják a tudásra éhező tanoncokat a vénséges sivatagi varázslók. A színvonal nagyon magas, az itteni iskola a legjobbnak számít a világon. Amit már a megjelenésével bizonyít, ugyanis akár hiszed, akár nem, a város az égben van!
A magasban lévő nagy sziklához (ami a főépület) hidakkal kapcsolódik a többi építmény. Réges-régen emelték már fel ezt a várost, erről a különös csarnok is árulkodik az együttes szélén. Karjait széttárja és a magasba emeli, miközben villámok futnak át testén. Nem használják már ezt a helyet semmire, üresen áll évszázadok óta. Ha az itteni mágusokat megkérded, kit ábrázol a szobor, mogorván néznek és nem válaszolnak.
Ez már az iskola titka.
Vissza az elejére Go down
~Echo~

~Echo~

Hozzászólások száma : 37
Age : 23
Tartózkodási hely : Szavanna
Foglalkozás : vándor

Karakter kép
Foglalkozás:

Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitimeCsüt. Jan. 24, 2013 4:12 am

- Nagyon kell valami ennivaló, úgy érzem, mintha egy hónapja nem ettem volna - szólt Shawati. Mint egy végszóra, megkordult a hasam. Ejj...
-Szerintem Volmába nem jutunk egy ideig vissza. Már nagyon várom, hogy megnézhessem Sheeba mágusakadémiáját- tette még hozzá.
Sheeba...hogy mennyire is klassz lenne!

Kis idő múlva a sivatag felé értünk, és hamarosan megpillantottam az előttünk lebegő Sheebát. Menten elfelejtkeztem Volma egyöntetű, hatalmas, kietlen falairól és környékéről; most már csak Sheeba érdekelt.
Már innen is látszott, hogy a város hatalmas. Közelebb jutottunk most hozzá, mint annak idején, mikor a karavánnal bandukoltunk erre.

Dawnstar felkárogott mellettem, és gyorsabb tempóra váltott. Felpillantottam Shawatira.
- Elbírsz még? - kérdeztem kissé bizonytalanul. - Repüljünk közelebb, aztán majd meglátjuk, hogyan is kell ide bejutni...
Vissza az elejére Go down
http://avadonszava.gportal.hu
Shawati

Shawati

Hozzászólások száma : 57
Age : 28
Tartózkodási hely : Sheeba-sivatag
Foglalkozás : harcos kalandor

Karakter kép
Foglalkozás:

Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitimePént. Jan. 25, 2013 8:39 am

Ahogy egyre közelebb értünk, a város fényei egyre erősebbek lettek. A város csak egyet jelenthet: kaját, vizet és valami megfelelő ágyat!
- Elbírsz még? Repüljünk közelebb, aztán majd meglátjuk, hogyan is kell ide bejutni - szólalt meg Echo, én pedig kötelességtudóan bólintottam. Most már tényleg érdekelt Sheeba. Az ételért és a látványért megéri még néhány percet cipelni ezt a krumplizsákot. Tudjátok, a szépségért meg kell szenvedni.
A lebegő sziget mostmár teljes életnagyságban volt előttünk. Ide láttam a keleties stílusú épületeket, egy piacteret a maga folytonos, estébe nyúló nyüzsgésével, és a déli gyümölcsök illatával. A sokkarú épületegyüttes büszkén levitált az égen.
Egy épület fölött (nem térben, az ottani szemszögből) megláttam egy szobrot egy "pavilon" tetején, egy érdekes szerzetről, aminek kézszerű mancsai voltak. A fekete szobrot ólomból önthették, és valamilyen mágikus erő járhatta át, mert a lábain villámok futottak keresztül, szinte folyamatosan.
- Az meg mi? - böktem oda a csőrömmel, és aztán kezdtem keresni valami bejutási utat. Nem mintha nem repülhetnénk oda egyszerűen, de nyugodtan támogathatjuk a várost azzal, hogy használjuk azt a közlekedési eszközt, amit a feljutásra terveztek.
Vissza az elejére Go down
~Echo~

~Echo~

Hozzászólások száma : 37
Age : 23
Tartózkodási hely : Szavanna
Foglalkozás : vándor

Karakter kép
Foglalkozás:

Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitimeSzomb. Feb. 02, 2013 2:33 am

-Fogalmam sincs - feleltem Shawnak. - De nekem nagyon bejön - vigyorogtam.
Körbeforgattam a fejem, hátha találunk valami feljáró féleséget.
Két repülő alakra lettem figyelmes. Nem is repültek...inkább úgy mondanám lebegtek. Nem voltak sokkal nagyobbak nálunk, és valamiféle páncélzatot viseltek. Sárkányszerű lényeknek tűntek. Szárnyukkal egyenletesen csapkodva próbáltak megmaradni a helyükön. Mintha őriztek volna valamit.
- Shawati, látod azokat ott? - kérdeztem, és az őrök felé mutattam. - Talán ők tudják, hol is van a bejárat.

Hirtelen recsegő hangra lettem figyelmes, a szemem sarkából fényes villanást láttam, majd mindezt egy éles károgás követte. Dawnstar tollát felborzolva repült vissza hozzánk. Ez meg mi volt?
-Várjcsak, előbb repüljünk egy kicsit közelebb, arrafelé - mutattam oda, ahol az előbb még Dawnstar volt. Óvatosan kinyújtottam a patám, majd egy nagy villanás, és furcsa bizsergés futott rajtam végig.
Felnéztem, és eszembe jutottak apa meséi. A harcosokról, a várakról, a védelemről.
Pajzs...
- Azt hiszem most már tényleg meg kell keresnünk a bejáratot.
Vissza az elejére Go down
http://avadonszava.gportal.hu
Shawati

Shawati

Hozzászólások száma : 57
Age : 28
Tartózkodási hely : Sheeba-sivatag
Foglalkozás : harcos kalandor

Karakter kép
Foglalkozás:

Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitimePént. Feb. 08, 2013 4:55 am

- Shawati, látod azokat ott? Talán ők tudják, hol is van a bejárat - szólt a szarvas, és két, megtermett, "lebegő" sárkányféleség felé bökött. Jó ötlet. Menjünk oda azokhoz a nagy, rémisztő, furcsa izékhez, és kérdezzük meg az utat. Gyönyörű!
Majd társam megkért, hogy repüljünk egy kicsit közelebb a városhoz. Jó, mentem előre egy métert, mert a varjú próbálkozásai kissé elijesztettek ettől a helytől. Echo mintha valamit keresett volna, előrenyúlt, a következő pillanatban pedig fényes dolgok futottak végig rajta. Még szerencse, hogy jobbpatás, mert az elektromosságnak nézett ki. És ha nem is kettőhúsz, azért vigyázni kell vele.
Óvatosan hátrébb repültem.
- Azt hiszem most már tényleg meg kell keresnünk a bejáratot - emlékeztetett Echo.
- Nem mondod?! - forgattam a szemem, de azért igazat adtam neki. Mivel kezdett nehéz lenni, leereszkedtem a homokba, és kihúztam magam. A hátam roppanásán kívül semmi sem történt.
Kerestem valamit, amivel fel tudnák vinni az egyszerű állatot... nos... oda fel, és néhány méterrel arrébb fonott, nagyméretű kosarakat pillantottam meg. Az oldalából kinyúlt a vékony fa, és a szálai egymásba fonódtak. Úgy nézett ki, mint egy kalitka, eltekintve attól, hogy fából készült. Egy közepes sárkány szűkösen ugyan, de belefért volna, mi pedig még annyi se voltunk Echoval meg a madárral.
- Esetleg ott? - szólaltam meg, majd odaszaladtam. Egy mogorva képű, alacsony medve állt ott, és egy viszonylag rövid sor kígyózott előtte. Láttam, ahogy egy csoport vezetője -egy farkas- átad neki egy erszényt, a medve pedig beengedi őket a kosárba. A faajtó lakatra záródik, és a "sikló" elindul.
- Van apród? - kérdeztem Echotól. Mert hogy le vagyok égve, az biztos.

//Gondolom ezt a lebegős dolgot a kosaramra értetted xD nem tudom hogy tudták volna akkor hogy ott van. Mindegy. Esetleg a pajzs mögött már nem látszik? Ötletem sincs az átlátszó kosárra.//
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Sheeba város Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sheeba város   Sheeba város Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Sheeba város
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Anloana világa :: Anloana :: Középföld :: Sheeba-sivatag-
Ugrás: